ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Wednesday, July 09, 2008

... cause I believe in a promised land.

I en av alla bilagor inför Springsteens Sverigebesök (mer om det på min andra blogg)kunde man läsa att han propagerar för Barak Obama eftersom han är den kandidat som kan minska den klyfta som enligt Springsteen finns mellan dagens USA och den amerikanska dröm som i princip alla Springsteens texter handlar om eller förhåller sig till.
Det handlar inte om realpolitik utan om drömmar om ett bättre land och en bättre värld.

Jag tycker att det är förtröstansfullt när jag betraktar Alemdalen lite på avstånd. Det handlar inte om vilket parti eller vilken politiker som har de bästa svaren på all världens sakfrågor, utan det handlar om vem eller vilka som kan inge oss om mest hopp. Ideologierna är idag viktigare än på flera årtionden.

Bara så att ni vet, enligt den irländske helgonbiskopen S:t Malachias profetia ska världen gå under år 2026. I det perspektivet verkar det lite uddlöst att G8-länderna inte ens kunde enas om att halvera växthusgasutsläppen före 2050.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com