ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Thursday, June 19, 2008

FRA korven

Signalspaningen måste regleras. Ja det är klart den måste. Att det inte varit uppenbart tidigare och det inte löst i tillräcklig omfattning av de socialdemokratiska regeingar som trampat vägen fram tidigare är en konstig ursäkt för det som nu skett. För en ursäkt är vad det är. En ursäkt för en proposition som är dåligt underbygd i den liberala traditionen; framlagd, försvarad och återremitterad av en allians av i huvudsak liberaler. Återkommen med smärre förändringar och i ett pyttelite bättre skick framlagd som en seger för protesterna.

Klart är att statens ingrepp mot den enskilde ska vara tydligt reglerade. Häri ligger faran med FRA lagen. Det är inte tydligt skrivit att det är ett ingrepp i den enskildes liv och rättigheter, därför för man fram svaga försvaranordningar för detsamma. Vad som är tydligt är att det finns potentiall för sådana ingrepp i det man valt att tillåta.

Bismarck hade rätt: Wenn Sie Gesetze und Wurst mögen, sollten Sie niemals bei der Herstellung von beiden zuschauen.

Läs Fytne: http://www.fytne.nu/

Läs SvD och Rola Brentlin som kallar ut Karl Sigfrid. Varför kallar hon inte ut den ledamot hon själv kampanjade för?

Läs Mattias Svensson.

Läs Norberg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com