ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Monday, August 20, 2007

Förstatligandet av skolan

På dagens Brännpunkt går två av moderaternas tyngsta kommunpolitiker i ett generalangrepp mot folkpartiet och skolminister Jan Björklund. Striden står om skolans huvudmannaskap och förstatligandet av skolan. Meningsskiljaktligheterna är inte nya och byggdes in i regeringen när Jan Björklund blev skolminister. Moderaterna är uppenbart oroliga över att frågan nu ska få ny aktualitet med Jan Björklund som blivande partiledare.

Frågan aktualiserades av folkpartiet under sommaren genom att ledamöterna i utbildningsutskottet skrev på
Brännpunkt. Artikeln var självklart en "testballong" som följdes upp av Björklund häromdagen. Moderaterna är säkert redo att sälja en del heliga kor i mot att skolans huvudmannaskap lämnas ifred, frågan är om folkpartiet sväljer betet. Det här är nog tänkt som folkpartiets stora profilfråga inför valet 2010, frågan är om folkpartiet vågar fortsätta att utmana moderaterna eller om partiet gör halt.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com