ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Wednesday, June 20, 2007

Jag får spel

I dagens SvD presenterar Anders Borg och Maria Larsson regeringens tankar kring en framtida svensk spelpolitik. Det var mest snömos och en hel del feltänk i den texten. Staten som ägare och därigenom garant för spelberoendets frånvaro i samhället är en absurd tankevurpa. Staten garanterar arbetet mot spelberoendet bsät genom att inte ha äagrintresse i spelbolag och därigenom stå fri att vara en aktiv reglerande kraft. Staten ska så långt görligt är, och här är det görligt, inskränka sig till att ange spelreglerna.

Att staten och dess bolag skulle ta hand om särskilt skadliga spelformer är även det en märklig vinkel. Jag förväntar mig en mer liberal och rent ut sagt sansad hållning från en moderat finansminister.

Vad som möjligen ska ske på den svenska spelmarknaden är en rejäl avreglering. Socialdemokrternas spelmonopol inom folkrörelserna ska brytas. Statens inblandning i spelföretag ska avvecklas. Riksdagen ska ange allmäna och rimliga regler för de som vill anordna spel och sen får regeringen så som den ser behovet avdela en del av statens vinster på skattesidan av spelandet till behandling och preventivt arbete för de spelberoende.

Anders Borg är idag en besvikelse.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com