ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Tuesday, June 12, 2007

federley

Fredrik Federley http://federley.blogspot.com/ har en tuff dag under centerns partipiska. Att företräda det man inte delar i åsiktsväg är inte skoj. Med erfarenhet från studentpolitiken där ideologisk stringens i åsiktsfrågor är en sällspord vara så känner jag igen delar av bryderiet. Hur som helst. Jag hoppas Han väljer att hålla röstningslinjen. Hans fortsatta inflytande i politiken är mångfallt viktigare än en röst som inte verkar göra varken till eller från.

I inlägget på sin sida hänvisar Fredrik Federley till riksdagsinlägg av Fredrik Reinfeldt rörande person val. De resonemang som förs i de inläggen kring personval och de effekter Federley verkar sukta efter i form av nära koppling mellan väljare och företrädare finns inte.

Finns inte i betydelsen finns inte i vårt system. Riksdagslistorna fastställs av partierna på allt annat än transparanta sätt. Med ett sånt upplägg blir det partiet som bestämmer vad som i slutändan är viktigt och när. På ett sätt är det rimligt att det är så. Utan genuina personval är det på partiet och dess grundvalar väljaren ställer sitt förtroende. Inte den uppkryssade på listan. Denna har bara setts som en bättre företrädare för sagda grundvalar än resten.

Den totala kopplingen som efterlyses finns i majoritetsval i enmansvalkretsar. Alla fel och brister med det systemet är värt en egen mässa.

Andra bloggar om: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com