ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Monday, October 16, 2006

Du är Anders Borg

Anders Borg har haft en barnflicka skriver media idag. Snarare har han haft en barnvakt i form av en skolungdom som knäckt lite extra. Svävande uppger Aftonbladet att det, trots att flickan inte vet, handlar om över 10000 kronor per år. Fast hon hjälpte inte till på sommarloven - och jag förmodar inte heller på jul, eller påsk, kanske inte ens under nyårsveckan. För hennnes skull säger vi att hon säkert tog hand om barnen under trettonhelgsveckan och sportlovet. Alltså: 250 kronor * 52 veckor= 13000, - 250 kronor * 10 sommarlovsveckor = 10 500 kronor, - påsk, jul och nyår 250 * 2 veckor = 9 500 .

Så givet att det var alla veckor som sägs, givet att jul och nyår inte var veckor hon var inne och det stämmer att sportlov, höstlov, influensavecka , trettonhelgsvecka och att det var två dar varje vecka så är det inte 10 000.

Poängen? Hon vet inte om hon fick mer än 10 000 av Anders Borg och hans familj för att passa deras barn nån timme varje vecka. Hon vet att hon fick mer av kvällspressen för att ställa upp.

Rubriken? Hur är du Anders Borg? Du precis som så många andra har nångång betalt grannpojken för att klippa gräset, gå ut med hunden, eller bett honom passa ditt barn och gett ersättning för det. De flesta tycker att det är sunt, ett bra sätt att föra in respekt för arbete hos ungdomar och en smidig lösning på vardagens problem. En win win situation. Bara så du vet det så betalar du sämre än media den dag du byter jobb.

Hela debatten är löjlig men värst av allt är att det gör grannens barn till svartjobbare och dig till en elak brukspatron.

http://sydsvenskan.se/sverige/article190264.ece
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,909541,00.html

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com