ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Friday, October 13, 2006

Aftonbladets tama bloggare

http://blogg.aftonbladet.se/6145/perma/129192/

Aftonbladet leder med länken ovanför - den går till Stefan A Johansson som bloggar på aftonbladets bloggtjänst. Han har ett inlägg på sin blogg om handelsminister Maria Borelius och hennes satsningar med företaget K-world. Efter som företaget gick i konkurs gör Stefan snabbt bedömningen att Borelius i största allmänhet inte är kompetent.

Det är oxå enligt Stefan anmärkningsvärt att idén till TV kanalen föddes över nåt glas vin som två vänninor delade. Jag kan bara förmoda att Stefan inte varit lika uppbragt över att ett gäng grabbar kom på att starta en sportkanal en sen kväll i bastun över en back pilsner. Att Stefan skriver sig som innovatör borde ha borgat för en bättre insikt i företagandets vilkor. T ex insikten att inte alla affärsideer blir framgångar.

Resten av inlägget ägnas åt att bland bort korten på ett ganska fult sätt:

"Under de fyra år som bolaget var verksamt spenderades 700 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka 10 000 gymnasieelevers undervisning i ett helt år "

Siffrorna stämmer säkert - men Stefan är så tradig när han använder sina småknep för att få det att framstå som om Borelius snott skattepengar som skulle gått till skolan.

Trist syn på företagande, kvinnor och debatt alltså.

Andra bloggar om: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com