ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Wednesday, September 13, 2006

Uppdragen står som spön i backen

Högskoleverket publicerar en utmärkt rapport som kommer fram till i princip samma sak som jag gjorde i min magisteruppsats. Dvs att antalet uppdrag som skall lösas av universitet och högskolor kombinerat med de pålagor av allmänna återrapporteringskrav, planer och annat smått /gott som kommer till lärosäten ökat lavinartat sen 1990talets början. Den frihet under ansvarsreform som genomfördes under regeringen Bildt har fuskats bort.

I in förlängning riskerar den ökade styrningen den akademiska friheten och lärosätenas roll som fri granskare av vårt samhälle. Är trenden mer allmän ligger hela mål och resultatstyrningen av statsförvaltningen i riskzonen för att bli föremål för en haveriikommission.

Gott betyg till HSV för att ni tog i en obekväm fråga!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com