ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Tuesday, August 08, 2006

Lunchskämtet som slog in?

Rena löjan. Per Nuder hoppar upp som gubben i lådan efter Persons utspel om att socialdemokraterna ska presentera sitt förslag om framtiden för fastighetsskatten. Upp kommer gubben och säger vi bjuder på en paus…. Och i ärlighetens namn en utredning. Den samlade arrogansen är så man storknar och bristen på politisk känsla så stor så man börjar undra om mitt skämt vid lunchbordet för ett par år sedan faktiskt är mer än just ett skämt.

Ett massivt motstånd mot fastighetsskatten, mot dess mest perverterade effekter är motståndet mest synligt i kvällspressen, men motståndet och oförståndet är mångfalt mycket större. Socialdemokraterna verkar inte vilja förstå detta lika lite som de verkar förstå att makt och möjlighet bara är till låns. (Jämför Ulvskogs famösa ”statskuppskommentar”)

Nä, förklaringen får inte vara bara arrogans och total fummelfingerfärdighet, jag tror mitt skämt blivit dagens sanning: S vill inte vinna valet.

Andra bloggar om: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com