ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Wednesday, May 17, 2006

Sluta pendla

http://www.oneseat.eu/ är webbadressen till en kampanj för att få slut på pendlandet för EU parlamentarikerna. Ja, tanken är alltså att de ska få åka hem, men de ska sluta pendla från Bryssel till Strassburg. En inte helt oäven tanke. Skriv på!

Andra bloggar om: , , , ,

2 Comments:

Blogger Tobias Smedberg said...

Det är inte första gången kommissionen stoppar sina smutsiga fingrar i fel syltburk. Trots att högre utbildning är en nationell angelägenhet och inte en del av EU:s politikområden så närmar sig kommissionen steg för steg. Detta är inte nödvändigtvis av ondo om det hade åtföljts av en klok politik.

Förra året kom kommissionen i en liknande skrivelse fram till att högre utbildning är en nytta för individen och att individen därmed ska finansiera denna själv. Kommissionen riktade tydliga uppmaningar till ministermötet som då hölls i Bergen (våren 05). Kommissionen gav medlemsländerna rådet att modernisera sina utbildningar. Bland annat bestod denna modernisering av studieavgifter och en förändrad syn på upphovsrätt vid lärosäten.

5:24 AM  
Blogger Tobias Smedberg said...

Ops, postade under fel inlägg. sorry

5:25 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com