ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Monday, May 08, 2006

Får man göra så med BRIS?

Inte på en miljon år trodde jag att jag skulle bli irriterad på BRIS. BRIS som håller öppna telefonlinjer för barn som är utsatta, som driver debatt för barnens bästa och som driver upplysningsarbete om barns situation. Hur kan man irritera sig på dem?

När deras ordförande Ingela Thalén skriver en debattartikel i Aftonbladet (se länk nedan) med Kerstin Alnebratt, ordförande i Unga Örnar och ordföranden för socialdemokraterna, Göran Persson blir det lätt att bli irriterad. Både på BRIS och på socialdemokratin.

Det är valår. Det är strid på kniven om rösterna, framförallt bland förstagångsväljarna. En partipolitiskobunden organisation som lever av de gåvor som ges från allmänheten borde alltid och särskilt under ett valår fundera på vilka signaler ett politiskt lierande ger. När BRIS slår samman påsarna med ett politisktparti blir det partipolitik av en bra verksamhet som inte hör hemma i partipolitiken. Kopplingarna har säkert alltid funnits om inte annat genom person allianser. Det är inte orimligt eller ens konstigt.

Det som är konstigt är att en så erfaren person som Ingela Thalén, med år av politisk verksamhet bakom sig, ställer den obundna organisation hon är ordförande för i risk att bli en del av valrörelsen. Om inte annat borde hon ha skrivit artikeln med även en borglig företrädare som undertecknare. Framförallt efter som Thalén själv är socialdemokrat. Jag skulle till och med gå så långt som att säga att Person och Alnebratt borde ha sagt stopp.

Det luktar valdesperation, ohämmad lojalitet mot partiet och bristande ansvar för BRIS.

http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,822018,00.html

Andra bloggar om: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com