ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Friday, April 21, 2006

Paneldebatt - Studiemedelsfrågor

En paneldebatt inför 500 studentrepresentanter. SFS har samlat en panel av politiker för en debatt om studentersvilkor och utbildningspolitik. Debatten modererades av Alexander Armiento legendarisk fd chefredaktör för tidningen Studentliv. Alexander finns numera på tidningen ST Press som chefredaktör.

Panelen: Mattias Thorsson (m) MUFs förbundsstyrelse, Axel Darvik (fp) riksdagsledamot, Torsten Lindström (kd) riksdagsledamot, Peter Ranki (c) Centerstudenter, Karolina Algotsson (mp) Gröna Studenter, Rossana Dinamarca(v) riksdagsledamot, Amer Sachi (s) riksdagsledamot.

Debatten öppnades med en runda med inlägg från höger till vänster med fokus på studiemedlet. Åsikterna var ganska vanliga. Öppningsrundan är inte den mest spännade delen av en debatt...

Problemen för studenter med barn. Barntillägg är i fokus för hela debatten. Kd referarade till ett tidigare samtal med ledande socialdemokrater som skulle ha sagt att studenter är en lågt prioriterad grupp. Nu händer det lite! Synen på när barntillägget blev en verklig ide blev ett hårt debatterat sjok. Ord som revisionism och anklagelser om idestäld haglar.

MUF Mattias roas av att socialdemokraterna går i opposition mot sig själv innan han lite raljerande bollar med de 300 kronorna. Sen viker han av mot fribeloppet. Mattias argumenterar för att avskaffa fribeloppet helt. Rossna hänvisar till att hälften av studenterna jobbar bredvid när de enligt hennes mening skall studera. Lyfter fram ett förslag om att inte ha fribelopp under sommaren.

Handuppräckning:

Höjt totalbelopp: nästan alla
Bidraget öka: samma
hälften bidrag hälften lån: alla utom två
slopa fribeloppet: alla till höger
mängden tid bör öka: alla nästan så där - många halva händer
examenspremie: två
barntillägget upp: nån enstaka
och ingen räckte upp på frågan om lägre bidrag för den som bor hos föräldrarna.

Andra bloggar om: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com