ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Thursday, April 20, 2006

Håll rent

Det är viktigt med engagemang och känsla för att en demokrati skall fungera. Djurrättsaktivisterna är just aktiva. Det är i grunden bra. Problemet är som alla vet att visa av dem tar sitt engagemang steget längre, nöjer sig inte att protestera med skyltar och förstör därför egendom, förstör hänsynslöst liv och krossar människors möjligheter till levebröd. De driver sina politiska idéer med våld och rädsla. De är alltså per definition terrorister. Precis samma sak gäller de som under den senaste tiden har angripit centerpartiets lokaler runt om i landet med som det verkar bas i partiets tankar kring arbetsrätten.

Kanske är det fel att säga terrorist, lagens snäva definition för terrorbrott rymmer kanske inte just detta, men den mer allmänna som säger att terrorist är den som tar till våld för att nå politiska syften utanför krigets lagar fyller de mer än väl.

Visst kan man hoppa till över tanken på att vanliga, svenska medelklassungar är terrorister men de är just vad dessa aktivister är. Problemet är att de inte ses som det och därför inte behandlas som det. Polisen borde sätta in samma mängd resurser mot dessa personer som alla andra som begår politisk motiverat våld. De är ett synbart och väldefinierat hot mot demokratin. Jag har svårt att tro att polisen inte skulle kunna sätta åt dem och få det att hålla i en domstol. Klentrogenhet inför verkligheten finns i uniform med.

Det är hög tid att vi i svensk politik slutar humma med i extremhögerns populism, slutar hylla extremvänsterns brinnande bildäck och slutar vara mjäkiga om de centrala värdena för demokratin. En demokratisk stat kräver skydd, socialdemokraterna skall hålla rent åt vänster och inte mysa med bildäcksbrännare i Paris, moderaterna skall hålla rent åt höger och tillsammans ska de hålla extremerna kort. Fascism är fel oavsett om skjortan är svart, brun eller röd.
Andra bloggar om: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com