ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Monday, April 10, 2006

Det bidde bara en tummetott

Först skulle det bli 1500 kr, därefter 500 kr, men det blev bara 300 kr höjning av studiemedlen. På så sätt blev alla fagra löften tomma ord, eller en tummetott om man så vill. Inte minst borde SFS känna sig blåsta av de så kallade stödpartiernas agerande. Det är inte första gången som de sviker när det gäller studiemedlet. Detsamma hände när det nuvarande systemet infördes. Att man inte kan lita på vänsterpartiet och miljöpartiet som ger vad som helst för att få sitta i en framtida regering är kanske inte så märkligt. Men för alla som tror att SFS är en del av socialdemokraterna så borde det förvåna. SFS måste ställa sig frågan varför deras åsikter gång på gång negligeras av regeringen när det verkligen gäller.

Ett svar på frågan är att det i socialdemokraterna finns en ohelig allians av maktkramande partielit och en klassmedveten gräsrotsnivå. Så länge den alliansen består kommer regeringens utbildningspolitik bara att handla om att skapa fler utbildningsplatser, på utbildningskvalitetens och studenternas ekonomiska situations bekostnad. Den politiken kan nämligen bägge sidor acceptera. För gräsrötterna innebär det att bryta den sociala snedrekryteringen, för makteliten att minska andelen arbetslösa och öka andelen högskoleutbildade i den officiella statistiken. Högskolan ska vara öppen för alla, men då måste också alla studenter få rimliga ekonomiska förutsättningar.

Andra bloggar om: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com