ArvebroMörck

allehanda åsikter om utbildningspolitik, familjepolitik, feminism, liberalism, sociallism, snällism och annat som kan vara värt att tycka om. Det finns de som känner oss och menar att vi är ganska lika och för att facilitera sammanblandning tycker vi att det är enklare att skapa en gemensam blogg istället för två olika

Share

Tuesday, April 04, 2006

Anna Sjödin skriver en artikel i SvD om socialdemokratins otillräcklighet efter alla år vid makten. Sannolikt var det inte meningen att göra det, det är till och med troligt att hon inte tänkte göra det, men ändå gör hon det. Ett klassiskt självmål att le åt, varken mer eller mindre.

Artikeln skulle egentligen handla om att SSU är kritiska till centerpartiets försvenskade förslag om anställning för unga, enligt fransk modell. Och det gör den, delvis. Men mest handlar den om att det är svårt för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden, både i Sverige och i många andra europeiska länder. Den handlar också om att de lösningar som socialdemokraterna förmår föreslå är nedmonteringen av stora delar av det som de själva byggt upp: höga arbetsgivaravgifter, hård reglering för småföretag, lärlingssystem.

Centerns förslag är kanske inte lösningen men det är i alla fall ett förslag som skulle kunna göra skillnad. Socialdemokraternas förslag faller om inte annat på att ingen vågar lita på att det lillfinger de räcker ut till arbetsgivarna kommer att finnas där längre än rösterna hinner räknas.

Sen är i en helt annan diskussion synd att SSU:s ordförande går i fällan att hänvisa till brinnande bildäck som debattinlägg som skall tas på allvar. Det är inte med brinnande innerstäder som land skall byggas.

http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_12277515.aspAndra bloggar om: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Google
Bloggtoppen.se Reggad på Commo.se BlogRankers.com